top of page

Νέα Διαδικασία στους Χώρους Ελέγχων Εμπορευματοκιβωτίων Σ.ΕΜΠΟ - (ενημέρωση)

Αγαπητοί Συνεργάτες,

Παρακαλούμε σημειώστε ότι, κατόπιν συζητήσεων που είχαμε για το εν λόγω θέμα με τους εμπλεκόμενους φορείς, και ως κίνηση καλής θελήσεως εκ μέρους της ΟΛΘ Α.Ε. για την αποφυγή πολλαπλών μετακινήσεων των εμπορευματοκιβωτίων από/προς τους Χώρους Ελέγχων που δεν ολοκλήρωσαν αυθημερόν τον έλεγχό τους, παρέχουμε τη δυνατότητα παραμονής τους στους Χώρους Ελέγχων για δύο/2 ημερολογιακές ημέρες, ώστε να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορευματοκιβώτια που ενώ ολοκλήρωσαν τον έλεγχό τους, δεν παραλήφθηκαν αυθημερόν από τα φορτηγά αυτοκίνητα.

Υπενθυμίζουμε ότι 10:00 πμ - 15:00 μμ καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) τα επίγεια μέσα Straddle Carrier ΔΕΝ θα κινούνται στους Χώρους Ελέγχων, συνεπώς τα φορτηγά αυτοκίνητα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν εμπορευματοκιβώτια που βρίσκονται στους Χώρους Ελέγχων ή έχουν παραμείνει εκεί λόγω της προαναφερόμενης αλλαγής των δύο/2 ημερολογιακών ημερών.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι υψίστης σημασίας να δηλώνεται πάντοτε στα ηλεκτρονικά μηνύματα COHAOR η πραγματική ημερομηνία κατά την οποία θα διενεργηθεί ο έλεγχος, στο πεδίο «ημερομηνία εκτελωνισμού/clearance date», ανεξάρτητα από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματός τους «ημερομηνία μηνύματος/message date», όπως φαίνεται στο συνημμένο στιγμιότυπο οθόνης.



Επίσης είναι πολύ σημαντικό για να αποφευχθεί η συμφόρηση στους χώρους ελέγχων, τα εμπορευματοκιβώτια που ολοκλήρωσαν τους ελέγχους τους, να παραλαμβάνονται από τα φορτηγά αυτοκίνητα αυθημερόν, ώστε να αποσυμφορούνται οι Χώροι Ελέγχων, αφήνοντας διαθέσιμες θέσεις για τους επόμενους προγραμματισμένους ελέγχους.

Τέλος, παρακαλούμε σημειώστε ότι, η νέα διαδικασία που εφαρμόζεται από 1η Αυγούστου 2023 επανεκτιμάται διαρκώς, είναι σε εξέλιξη και ίσως τροποποιηθεί και στο μέλλον, βάσει των συνθηκών και επιχειρησιακών αναγκών που προκύπτουν καθημερινά.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνήθη συνεργασία σας,



Maria Provatidou

Operations Management Department

Container Terminal

ThPA S.A. - Port of Thessaloniki

+30 2310593667

+30 6952350098

bottom of page