top of page

ΕΣΠΑ 2021-27



BUSINESS ANALYSIS OE - Σύμβουλοι Ανάπτυξης Επιχειρήσεων

Καλαποθάκη 20-Θεσσαλονίκη

Τηλ.2310275100-2310273888

«Ενίσχυση της Ίδρυσηςκαι Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027


Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για εκείνους που επιθυμούν να επενδύσουν σε υφιστάμενες ή/και νέες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα: logistics, υπηρεσίες εκτελωνισμού ή ακόμα τον τουρισμόυπο προϋποθέσεις.


Το τρέχων πρόγραμμα αφορά την ίδρυση επιχείρησης καθώς και τις νέες επιχειρήσεις (νέες λογίζονται οι επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από 18/12/2022 και μετά).


Κατ΄ εξαίρεση δύναται να χρηματοδοτηθούν καιυφιστάμενες επιχειρήσεις στις εξής περιπτώσεις (να θεωρηθούν ως νέες επιχειρήσεις δηλαδή):

1. Επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ιδρύσουν κάποιο υποκατάστημα ή να μετακομίσουν σε νέο χώρο ( με διαφορετικό ΑΦΜ)

2. Υφιστάμενοι επιχειρηματίες που επιθυμούν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση –Νέο ΑΦΜ (ανεξάρτητα εάν διατηρήσουν την υπάρχουσα)

3. Παύση και απ΄ευθείας έναρξη της ίδιας επιχείρησης (μένεο ΑΦΜ) ακόμα και στον ίδιο χώρο.


Το πρόγραμμα αφορά προϋπολογισμούς από 30.000€-400.000και η χρηματοδότηση κυμαίνεται από 45%-60%.Δεν περιλαμβάνονται δραστηριότητες που ανήκουν στο λιανεμπόριο και την εστίαση.


Ημερομηνίες υποβολής φακέλων: Από 18/12/2023 έως 29/02/2024


Αντίστοιχο πρόγραμμα (με τις ίδιες προυποθέσεις για τους δικαιούχους) ισχύει για την ίδρυση και τις νέες επιχειρήσεις στον χώρο του Τουρισμού, με τίτλο «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»


(Προγράμματα σε ισχύ υπάρχουν επίσης για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που αφορούν ίδρυση, νέες αλλά και Υφιστάμενες Επιχειρήσεις)


H Busines sAnalysis από το την ίδρυση της το 2006 έχει συμβάλλει με τις υπηρεσίες της στην ανάπτυξη και στήριξη μεγάλων επιχειρήσεων στον χώρο του εμπορίου, της υγείας, ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και δημόσιων φορέων. Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτεενημέρωση και διευκρίνηση.


Καλογεράκης Δημήτριος

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

ΒΑ,ΜΒΑ,Dipl.Ql

bottom of page