top of page

Ευχαριστήρια επιστολή κ. Κοσμίδη


20 Μαΐου 2022

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι


Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους εσάς, που τιμήσατε εμένα και τον συνδυασμό μας, και για 3η συνεχή θητεία δείξατε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με εκλέξατε με την ψήφο σας Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Τ.Α.Θ.


Για ακόμη μια φορά η παράταξή μας σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία, καθώς με το πέρας του χρόνου, όχι μόνο διατηρήσαμε τα ποσοστά μας, κάτι που καθρεφτίζει την αποδοχή του έργου μας από τα μέλη μας, αλλά ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η ψήφος σας μας ενίσχυσε ακόμη περισσότερο και μας ανέδειξε ως την απόλυτη πλειοψηφική δύναμη.


Συναισθανόμενος την ευθύνη και τη δέσμευση που απορρέει από ένα τέτοιο αποτέλεσμα και υποστηριζόμενος από τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από αξιόλογους, έμπιστους, έμπειρους και μαχόμενους Εκτελωνιστές, έχουμε την υποχρέωση, λειτουργώντας συντονισμένα, ενωτικά και με ανιδιοτέλεια, να συνεχίσουμε το έργο που σχεδιάσαμε.


Φρόνηση όλων μας είναι να παραμείνουμε ένας ισχυρός και ανεξάρτητος σύλλογος, ικανός να μπορέσει να ακολουθήσει τις εξελίξεις σε τοπικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο και να επηρεάσει καθοριστικά τις διαφαινόμενες ιστορικές αλλαγές του επαγγέλματος μας.


Θέλοντας να δώσω το στίγμα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την νέα μας θητεία, θα τονίσω ότι στρατηγικός μας στόχος για το άμεσο, αλλά και το απώτερο μέλλον, με γνώμονα πάντα την ενότητα, την συνεργασία και την διαφάνεια, είναι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας στους χώρους οπου συναλλασσόμαστε.


Χρειάζεται να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιοπρέπεια, στην ταχύτητα, στην αποτελεσματικότητα και στη διευκόλυνση της επαγγελματικής δραστηριότητάς μας. Η προστασία του επαγγέλματός μας απο όλους αυτούς που επιβουλεύονται το εκτελωνιστικό μας έργο (courier, Ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και από τα εν γένει μη νομιμοποιούμενα πρόσωπα που κάνουν συναλλαγή με τα Τελωνεία), η ανάδειξη της σημασίας του επαγγέλματός μας στην τοπική και εθνική οικονομία και η ενίσχυση των κλαδικών επιδιώξεων μέσα από τις πραγματικές ανάγκες μας και με δαπάνες που επιβάλλονται να γίνουν μόνο για το καλό του συνόλου του κλάδου.


Τα παραπάνω πιστεύουμε ότι μπορούν να επιτευχθούν είτε μέσω της εξυγείανσης της λειτουργίας της Ο.Ε.Τ.Ε., είτε μέσω της παρουσίας του Συλλόγου μας στα Εθνικά και Διεθνή Κέντρα, όπου λαμβάνουν αποφάσεις, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την επαγγελματική και έμεσα την προσωπική ζωή μας.


Προχωρώντας στην νέα εποχή, δεσμεύομαι να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον σύλλογο και τα μέλη του, που μου έκαναν την μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ ένα τόσο μεγάλο και ιστορικό σωματείο.


Γεώργιος Κοσμίδης

Προέδρος Δ.Σ Σ.Ε.Τ.Α.Θ

Προέδρος Δ.Σ Ε.ΔΙ.Ε.Τ.Α.Θ

Α’ Αντιπρόεδρος Ο.Ε.Τ.Ε

bottom of page