top of page

Λιμεναρχείο - Βεβαίωση νομίμων προϋποθέσεων

Έγινε ενημέρωση: 27 Ιαν 2023

Αγαπητοί συνάδελφοι,


Μετά από επικοινωνία με το κεντρικό Λιμεναρχείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι , ανεξαρτήτως αν διαθέτετε κάρτα εισόδου ή όχι, πρέπει να βγάλετε από το Λιμεναρχείο βεβαίωση νόμιμων προϋποθέσεων. Είναι μια καινούργια διαδικασία με ισχύ από 01/01/2023 και ουσιαστικά πρόκειται για μία διαδικασία κατά την οποία η ασφάλεια του Λιμεναρχείου ελέγχει το ποινικό σας μητρώο. Παρακάτω θα βρείτε τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε στο κεντρικό Λιμεναρχείο.


Εκ της διοίκησης του Σ.Ε.Τ.Α.Θ.


Απαραίτητα δικαιολογητικά

  1. Φωτοτυπία Δελτίου Ταυτότητος ή Διαβατηρίου

  2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1989 με γνήσιο υπογραφής. Το κείμενο της Υ. Δήλωσης είναι το εξής : "Δεν εμπίπτω στις διατάξεις του άρθρ. 66 παρ. 1α του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης".

  3. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1989 με γνήσιο υπογραφής. Το κείμενο της Υ. Δήλωσης είναι το εξής (για μεμονωμένους Εκτελωνιστές, ατομικές επιχειρήσεις χωρίς υπαλλήλους) : "Είμαι Εκτελωνιστής και ασκώ την επαγγελματική μου δραστηριότητα εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης"

  4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1989 του εργοδότη με γνήσιο υπογραφής. Το κείμενο της Υ. Δήλωσης είναι το εξής (για υπαλλήλους Εκτελωνιστές σε Εκτελωνιστικά γραφεία) : "O (το όνομα του υπαλλήλου Εκτελωνιστή) είναι υπάλληλος μου και πρέπει να εισέρχεται στον λιμένα Θεσσαλονίκης"

  5. Για εταιρείες Εκτελωνιστών (νομικά πρόσωπα) έγγραφο που να αποδεικνύει την εμπορική δραστηριότητα της επιχείρησης.

  6. e-ΠΑΡΑΒΟΛΟ στον κωδικό 3126 ποσού 1,47€

  7. Βεβαίωση εργοδότη

  8. Αποδεικτικό εργασίας στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

  9. Μία φωτογραφία

  10. Πληρωμή στο Λιμεναρχείο 5€ υπέρ ΕΚΟΕΜΝ

bottom of page