top of page

Ο Σ.Ε.Τ.Α.Θ στην ΕΛ.Υ.Τ Θεσσαλονίκης


Αγαπητοί συνάδελφοι,


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την 26/04 η διοίκηση του Συλλόγου παραβρέθηκε στα γραφεία της ΕΛΥΤ όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή, κ. Ιωάννη Μάρκοβιτς.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και εκφράσαμε τον προβληματισμό μας σχετικά με την επιβολή των προστίμων αλλά και για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στις έδρες των πελατών μας, χωρίς την παρουσία μας. Ένα φαινόμενο που εντοπίζεται κυρίως στα τελωνεία της Περιφέρειας μας.


Επισημαίνουμε βέβαια ,ότι η συνάντηση έγινε σε ένα ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα, αφού ο διευθυντής της ΕΛΥΤ αντιλήφθηκε τις αγωνίες μας και την ανάγκη κατανόησης από τις τελωνειακές αρχές, ότι η εξαντλητική επιβολή προστίμων δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός, ιδιαίτερα όταν δεν έγκεινται όλες οι ποινές στις κατηγορίες περί λαθρεμπορίας.


Τέλος υπενθυμίσαμε το σημαντικό ρόλο του εκτελωνιστή στα δημοσιονομικά έσοδα και στην εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ τονίσαμε ότι είμαστε αρωγοί και συνεργάτες της τελωνειακής υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί επ' ουδενί η αύξηση των κρατικών εσόδων να βασίζεται ,αποκλειστικά και μόνο , στα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλει η ΑΑΔΕ μέσω της στοχοθεσίας.


Ευελπιστούμε συνεπώς σε μια εκτόνωση της κατάστασης όσον αφορά τα τμήματα των εκ των υστέρων ελέγχων μετά και τη επίσκεψη στην ΕΛΥΤ, αποδεικνύοντας συνεχώς ότι ο Σύλλογος είναι κοντά σε όλα τα επαγγελματικά προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση ή τη βελτίωση αυτών.-


Από την Διοίκηση του ΣΕΤΑΘ.



bottom of page