top of page

ΟΛΘ ΑΕ - ENΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 29/03/2024 (ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ)

Αγαπητοί Συνεργάτες καλησπέρα σας,

 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των Πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων των Τελωνιακών Υπαλλήλων παρακαλούμε σημειώστε τις ακόλουθες διευκρινήσεις του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης σχετικά με την λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης:

 

         Απεργιακή κινητοποίηση 02-03 Απριλίου 2024

  1. Η πύλη 16 της Ε.Ζ. Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστή. Από την πύλη 10Α θα επιτρέπεται η είσοδος συνεργείων για τις εργασίες  που τυχόν εκτελούνται τις ημέρες της απεργίας. Απαγορεύεται οποιαδήποτε είσοδος ή έξοδος μεταφορικού μέσου για την εξυπηρέτηση εμπορικού σκοπού, έστω και αν αυτό είναι κενό ή μεταφέρει κενό εμπορευματοκιβώτιο . Αν προκύψει η ανάγκη για την εξυπηρέτηση κάποιων από τις περιπτώσεις που αναφέρονται ρητά στην ΔΔΑΔ Α 1150869 ΕΞ 2023, αυτή θα έχει έγγραφη έγκριση από το Τελωνείο και η είσοδος και έξοδος από την Πύλη 10 Α θα γίνει με την παρουσία Τελωνειακού υπαλλήλου.

  2. Η Τελωνειακή Υπηρεσία Ελέγχου Πλοίων (ΥΕΠΕ) δεν θα εκτελεί εργασίες ελευθεροκοινωνίας (πράτιγο) και απόπλου των πλοίων. Κατά συνέπεια και αφού δεν υπάρχει ελευθεροκοινωνία των πλοίων δεν μπορούν να εκφορτώσουν εμπορεύματα. Στην περίπτωση που κάποιο πλοίο ήδη έχει λάβει ελευθεροκοινωνία και κατά συνέπεια εκφορτώνει εμπορεύματα κατά τη στιγμή έναρξης της απεργίας, μπορεί να τελειώσει τις εργασίες του και να περιμένει στο αγκυροβόλιο ώστε να λάβει την άδεια απόπλου με το πέρας της απεργίας.

  3. Ο χώρος ελέγχου και το X Ray θα παραμείνουν κλειστά και θα ανοίξουν μόνο σε περίπτωση ανάγκης κατόπιν συνεννόησης με το Τελωνείο.

  4. Οι εκτελωνιστικές εργασίες που δεν απαιτούν συμμετοχή του Τελωνείου, επιτρέπονται.

 

          Απεργιακή κινητοποίηση 08-12 Απριλίου 2024

  1. Το Τελωνείο θα λειτουργεί κανονικά βάσει του θεσμοθετημένου ωραρίου του. Δηλαδή τελωνειακές εργασίες πάσης φύσεως έως τις 19.00, πύλες εισόδου και εξόδου Ε.Ζ από 06.00 έως 22.00 και γραφείο επίσκεψης πλοίων κανονικά. Δεν θα εξυπηρετούνται αιτήσεις υπερωριακής απασχόλησης.

 

Τυχόν άλλα θέματα που θα προκύψουν θα εξετάζονται κατά περίπτωση από το Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

 

Τα ως άνω αφορούν όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Σταθμό Εμπορευματοκιβώτιων, στο Σταθμό Συμβατικού φορτίου, τον Επιβατικό Σταθμό και την Κρουαζιέρα.

 

Παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνηση,

 

Με εκτίμηση,


Ioannis Roumkos, BSc,

Customer Service Officer

ThPA S.A. - Port of Thessaloniki

+30 2310593334                   

+30 6942875237

bottom of page